certificate energetice
Pentru orice tranzacţie imobiliară, conform legii 372/2005, începând cu 1 ianuarie 2011 ai nevoie de un Certificat Energetic.
 
Model certificat energetic
Descarcă aici modelul oficial de Certificat Energetic.
 
certificate energetice
Contactaţi-ne acum la 0743 060507 sau pe email la adresa daniel.poting@gmail.com
 
 
 
 
Legenda certificatului de performanţă energetică:

1. Nota pentru performanţa energetică;

2. Clasa energetică a clădirii de referinţă înainte şi după reabilitare;

3. Clasa energetică a clădirii de referinţă;

4. Indicatorii globali de consum energetic;

5. Indicatorii globali de emisii de CO2;

6. Indicatori specifici şi clase de consum energetic pentru clădire;

7. Identificarea clădirii: adresă, tip, vechime, mărime;

8. Identificarea auditorilor.
   
Certificatul de performanţă energetică este un document tehnic care atestă performanţa energetică a unei clădiri sau al unui apartament din cadrul unui clădiri şi care permite solicitantului sau persoanei interesate  să compare şi să evalueze performanţa energetică a clădirii. Certificatul Energetic este însoţit de recomandări de reducere a costurilor, prin îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirii.

Evaluarea performanţelor energetice ale unei clădiri se referă la determinarea nivelului de protecţie termică al clădirii şi a eficienţei energetice a instalaţiilor de încălzire interioară, de ventilare / climatizare, de preparare a apei calde de consum şi de iluminat şi vizează în principal:
            investigarea preliminară a clădirii şi a instalaţiilor aferente;
            determinarea performanţelor energetice ale construcţiei şi ale instalaţiilor aferente acesteia, precum şi a consumului anual normal de energie al clădirii pentru încălzirea spaţiilor, de ventilare / climatizare, de preparare a apei calde de consum şi de iluminat;
            concluziile auditorului energetic asupra evaluării.

Pe scurt, certificatul de performanţă energetică este util pentru:
  1. Vânzător: Maximizeaza sansele de vanzare a imobilului, in special in cazul in care apartamentul sau cladirea este reabilitata termic la partea de anvelopa ( pereti si tamplarie exterioara ) sau are imbunatatiri la partea de instalatii ( central termica, corpuri de incalzire, instalatii interioare electrice, de apa, de climatizare, ventilare) prin prezentarea unui potential cumparator a informatiilor tehnice exacte in raport cu celelalte oferte din piata imobiliara.

  2. Cumpărător: este singurul document intocmit de un expert in stabilirea performanţelor termo-higro-energetice care ofera informatii exacte despre imobil, existand posibilitatea comparatiei calitative intre ofertele imobiliare. Certificatul da o nota apartamentului sau cladirii si o incadreaza intr-o clasa de eficienta energetica. Eficienta energetica superioara este importanta nu numai prin costuri reduse de exploatare al imobilului dar si prin nivelul de confort termic superior ( detalii in sectiunea Confort termic) care are implicatii majore in utilizarea de zi cu zi. Certificatul prin Indicele de emisii echivalent CO2 stabileste si nivelul de poluare al imobilului care va sta la baza stabilirii taxei de poluare pentru imobile, in viitorul foarte apropiat ( similar taxarii domeniului auto )

    IMPORTANT! Punerea la dispozitie a certificatului energetic de catre vanzator este obligatorie conform Legii 372/2005 si a Normelor Uniunii Europene, iar achizitia unui imobil fara acest certificat se face prin declaratie pe proprie raspundere a cumparatorului in fata Notarului ca s-a luat la cunostinta de Legea 372/2005 si nu se doreste acest certificat de performanta energetica.

  3. Proprietarul unui imobil: Acest certificat se poate intocmi si la cererea oricarui posesor de imobil ( cladire sau apartament ) care doreste sa-si reabiliteze termic imobilul si doreste sa primeasca informatiile necesare privind modul de executie al acestor lucrari si nivelul pana la care se poate spori performanta energetica.
 
 
certificate energetice Suceava, Iasi, Botosani, Radauti, Bacau
 
certificate energetice Suceava, Iasi, Botosani, Radauti, Bacau
 
certificate energetice Suceava, Iasi, Botosani, Radauti, Bacau
©2018 Certificate Energetice Suceava - Toate drepturile rezervate.
Webdesign & optimizare Google - SANNET®.